You are here

2015 SMM Resources

MEETING THEME: ‘Digital Capabilities in Education and Research.

* Presentations where available can be accessed when a session name is active or indicated by a presentation icon.  Note that you will be prompted to login using your institution username/password before accessing the file. 

  A list of references from the presentations can be downloaded here

Tuesday 3rd of November 2015, The University of South Australia (UniSA)

Time

Event

3:15pm for
3:30pm departure

Pre-meeting Campus Tour – for those who would like to see the University of South Australia, City West campus

DAY 1: Wednesday 4th of November 2015 
The Vines Room, National Wine Centre (NWC)   http://www.wineaustralia.com.au/

Time

Event

From 9:30am (25 min)

Registration
Tea and coffee will be available in the foyer of the Vines Room.
Barista sponsored by PernixData

9:55am (5 min)

Housekeeping

Anne Kealley
CEO, CAUDIT

10:00am (10 min)

Welcome

Michael Kirby-Lewis
President, CAUDIT

10:10am (20 min)

Transformation in the digital era

Elizabeth Wilson
CIO, Edith Cowan University

10:30am (20 min)

Delivering National eResearch Shared User Support Infrastructure. Major outputs of the NeCTAR User Support Program derived from the AeRO IT User Support Project.

Hamish Holewa
Work Package 6 Program Manager, Queensland Cyber Infrastructure Foundation

Sarah Nisbet
eResearch SA Marketing and Communications Manager

10:50am (20 min)

Software Audit Implications

Kerry Holling – Chief Information and Digital Officer, Western Sydney University

Steve Johnston – Director Strategic Procurement, CAUDIT

11:10am (20 min)

Morning Tea
Tea and coffee will be available in the foyer of the Vines Room.
Barista sponsored by PernixData

11:30am (30 min)

ICT – Digital Engagement Strategy – enabling Future Ready

Peter Nikoletatos
Executive Director and Chief Information Officer, La Trobe University

12:00pm (30 min)

Agile Transformation at Open Universities Australia

Erik van Eekelen
Open Universities Australia, Head of IT & Business Transformation

12:30pm (60 min)

Lunch
Lunch will be available in the foyer of the Vines Room.

Sponsored by Cognizant

1:30pm (30 min)

Transitioning the WSU Oracle eBusiness suite to Oracle Managed Cloud Services

Kerry Holling

Chief Information and Digital Officer, Western Sydney University

2:00pm (30 min)

Digital Strategy Development at VUW

Stuart Haselden
Director, Victoria University of Wellington

2:30pm (15 min)

EDUCAUSE 2015 – a CIO’s perspective

Mark Gregory
Chief Information Officer, The University of Adelaide

2:45pm (15 min)

‘On the Spot’ session – Social Media Security

Michael Kirby-Lewis
President, CAUDIT

3:00pm (30 min)

Digital Continuity by Design: Engaging with the global market to find digital archiving service solutions for the Queensland Government’

Adrian Cunningham
Director, Queensland State Archives

3:30pm (25 min)

Afternoon Tea
Tea and coffee will be available in the foyer of the Vines Room.
Barista sponsored PernixData 

3:55pm (45 min)

eResearch Framework Project

Session 1 – briefing

Rhys Francis
Director, eResearch Futures P/L

4:40pm (15 min)

‘On the Spot’ session – Questions / requests from members to members

Members
Various

4:55pm (5 min)

Wrap-up

Michael Kirby-Lewis
President, CAUDIT

5:30pm

Networking Drinks
Roof Top Garden, level 7, Majestic Roof Garden Hotel
Drinks sponsored by Microsoft

6:30pm

Dinner
Nandina Room, level 7, Majestic Roof Garden Hotel
Dinner sponsored by Vantage

 

DAY 2: Thursday 5th of November 2015
The Vines Room, National Wine Centre (NWC) http://www.wineaustralia.com.au/

Time

Event

From 8:30am (30 min)

Registration
Tea and coffee will be available in the foyer of the Vines Room.
Barista sponsored PernixData

8:55am (5 min)

Housekeeping

Anne Kealley
CEO, CAUDIT

9:00am (10 min)

Welcome
Introduction to the day’s speakers

Michael Kirby-Lewis
President, CAUDIT

9:10am (50 min)

Digital maturity – our journey so far

Ken Lai
Director eArchitecture, Deakin University

10:00am (15 min)

Professional Development Update

CAUDIT Leadership Institute (CLI)

Liz Gosling
Director, CLI

CAUDIT Managers Program (CMP)

Anne Kealley
CEO, CAUDIT

10:15am (5 min)

CLI video

10:30am (25 min)

Morning Tea
Tea and coffee will be available in the foyer of the Vines Room.
Barista sponsored by PernixData

10:55am (20 min)

Benchmarking Update
2014 Benchmarking Report
International benchmarking

Paul Sherlock
Chair, CAUDIT Benchmarking Advisory Committee and
CIO (Library and IT), University of South Australia

Steven Wojnarowski
Director, Analytics & Strategic Initiatives, CAUDIT

11:15am (15 min)

Collective Negotiations
Michael Kirby-Lewis
President, CAUDIT

Steve Johnston
Director, Strategic Procurement, CAUDIT

11:30am (15 min)

Strategic Procurement Update
Update on strategic procurement priorities and procurement activities for 2015.

Steve Johnston
Director, Strategic Procurement, CAUDIT

11:45am (25 min)

‘On the Spot’ session – Questions / requests from members to members

Members
Various

12:10pm (60 min)

Lunch
Lunch will be available in the foyer of the Vines Room.
Lunch sponsored by Cognizant

1:10pm (40 min)

Creating your 21st century workforce & culture

Lou Markstrom
Practice Leader, IT Culture & Talent Development, DDLS

1:50pm (30 min)

Diversity in the IT workforce

Liz Coulter
Director IT Services, University of Auckland

2:20pm (25 min)

Afternoon Tea
Tea and coffee will be available in the foyer of the Vines Room.
Barista sponsored by PernixData

2:45pm (60 min)

eResearch Framework Project

Session 2 – Discussion

Rhys Francis
Director, eResearch Futures P/L

3:45pm (40 min)

CAUDIT Inc. General Meeting

-          CAUDIT Inc. Full Member Representatives only
-          Associate and Affiliate Member Representatives may attend as observers
-          Others are asked to leave the room

Michael Kirby-Lewis
President, CAUDIT

4:25pm (5 min)

A short break to allow those who are not attending the AAF meeting to leave the room.

4:30pm (20 min)

AAF Inc. General Meeting

AAF Inc. Member Representatives
Non-Members may attend as observers

Paul Sherlock, Treasurer, AAF Inc
Heath Marks, General Manager, AAF

4:50pm (5 min)

Wrap-up

Michael Kirby-Lewis
President, CAUDIT

5:30pm

Networking Drinks
The Gallery Room, National Wine Centre
Drinks sponsored by Microsoft

6:30pm

Dinner
The Gallery Room, level 1, National Wine Centre
Dinner sponsored by SoftwareONE

10:00pm

Mini bus returns to Majestic Garden Roof Hotel

 

DAY 3: Friday 6th of November 2015
Exhibition Hall, National Wine Centre (NWC) http://www.wineaustralia.com.au/

Time

Event

From 8:30am (30 min)

Registration
Tea and coffee will be available in Pod 3.
Barista sponsored by PernixData

8:55am (5 min)

Housekeeping

Anne Kealley
CEO, CAUDIT

9:00am (5 min)

Welcome
Introduction to the day’s speakers

Michael Kirby-Lewis
President, CAUDIT

9:05am (40 min)

An Institution Wide Approach to Learning Analytics – Data analytics

Dr Jennifer Heath
Director, Student Support & Education Analytics (SSEA), University of Wollongong

09:45am (30 min)

Information security – the digital perspective

Karen Stones
Information Security Manager, Edith Cowan University

10:15am (15 min)

‘On the Spot’ session – Questions / requests from members to members

Members
Various

10:30am (20 min)

Morning Tea
Tea and coffee will be available in Pod 3
Barista sponsored by PernixiData

10:50am (40 min)

AusCERT – new services + Information Sharing and Analysis Centre (ISAC) proposal

Thomas King
CEO, AusCERT

11:30am (20 min)

AUSFOG University Procurement Project update

Marketing Video

Peter Prest
Chair, Project Steering Committee and CFO, University of South Australia

11:50am(40 min)

Organisational Engagement: Communicating IT’s value

13 Elements for Engagement

Lou Markstrom
Practice Leader, IT Culture & Talent Development, DDLS

12:20pm (10 min)

‘On the Spot’ session – Questions / requests from members to members

Members
Various

12:30pm (10 min)

Closing remarks

Michael Kirby-Lewis
President, CAUDIT

Completion of meeting survey.

12:40pm (20 min)

Light lunch will be served in Pod 3
Lunch sponsored by Cognizant

1:00pm depart

Coach transport to Adelaide airport domestic and international terminal. Departs from National Wine Centre.