You are here

2015 AMM Resources

CAUDIT Autumn Members Meeting

* Presentations where available can be accessed when a session name is active or indicated by a presentation icon.  Note that you will be prompted to login using your institution username/password before accessing the file.

The 2015 Autumn Members Meeting will commence at the conclusion of THETA 2015. 
DAY 1: Wednesday 13th of May 2015  Facilitated by Anne Kealley  2684-2690 Gold Coast Highway, Broadbeach, Queensland. 

Time

 

Event

3:25pm (20 min)

 

Afternoon tea

Tea and coffee will be available in the foyer of room 9.

3:45pm (15 min)

 

Registration

4:00pm (5 min)

 

Housekeeping

Anne Kealley
CEO, CAUDIT

4:05pm (10 min)

 

Welcome

Michael Kirby-Lewis
President, CAUDIT

4:15pm (60 min)

Keynote:

 

Speakers:

THETA keynote speakers
The manifold implications of openness

Open education resources, open access scholarly publication and open source software. Some of these movements have developed into major movements and mature technologies, while others remain controversial and the source of conflict. These developments have implications for pedagogy, support, and institutional strategy.

Bryan Alexander
Bryan Alexander Consulting

Phillip D. Long
Associate Vice Provost for Learning Sciences and Deputy Director of the Center for Teaching and Learning, Clinical Professor in Educational Psychology and in the School of Information, University of Texas

5:15pm (5 min)

 

Speaker:

Closing remarks

Michael Kirby-Lewis
President, CAUDIT


DAY 2: Thursday 14th of May 2015  Facilitated by Anne Kealley

Time

 

Event

8:00am (30 min)

 

Registration

Tea and coffee will be available in the Foyer of room 9.

Space will be available at the GCCEC for temporary storage of luggage.

8:30am (5 min)

 

Housekeeping

Anne Kealley
CEO, CAUDIT

8:35am (5 min)

 

Welcome
Introduction to the day’s speakers

Michael Kirby-Lewis
President, CAUDIT

8:40am (20 min)

Keynote:

 

 

 

 

Speakers:

Welcome to a Better Connected Australia
The future of communication infrastructure is helping to better connect the university sector, from 5G to the DC to the Access layer. How can universities identify the best ideas and execute on them in a competitive landscape? Huawei Technologies is bringing the best of the carrier technologies to the Enterprise: through R&D and innovation, working to build an open and innovative industry ecosystem, focused on the user.

Huawei video clip

Paul Cooney
Enterprise Solutions
Huawei Technologies

Jeremy Mitchell
Director of Corporate Affairs
Huawei Technologies

9:00am (60 min)

Session:

Facilitator:

Speakers:

Update from Regional Groups
A brief update from each state and regional based group including discussion: New member representatives, 2015 focus (significant issues, major projects).

Bruce Callow
Chief Technology Officer and Deputy to the PVC (INS), Griffith University

Qld                    Scott Sorley, Executive Director ICT Services, University of Southern Queensland

NSW / ACT        Sanjay Kalra, Chief Information Officer, University of Newcastle

SA                      Mark Gregory, Chief Information Officer, University of Adelaide

Vic / Tas             Rick Van Haeften, Director IT, Australian Catholic University

WA                    Graham Foster, Director, Information Technology & Communication, The University of Notre Dame Australia

NZ                      Liz Coulter, Director, IT Services, The University of Auckland

10:00am (20 min)

 

Morning Tea

Tea and coffee will be available in the foyer of room 9.

10:20am (45 min)

Session:

Speaker:

Academic and Research Collaboration - a cloud based approach to collaboration spaces

Increasingly survival of academic and research institutions will depend on the extent to which they can collaborate.

Professor Craig Valli
Director, ECU Security Research Institute & Professor (Digital Forensics), School of Computer and Security Science
Edith Cowan University

11:05am (10 min)

Session:

Speakers:

Benchmarking Update
2014 data collection
Reporting
International benchmarking

Paul Sherlock
Chair, CAUDIT Benchmarking Advisory Committee and
CIO (Library and IT), University of South Australia

Steven Wojnarowski
Director, Analytics & Strategic Initiatives, CAUDIT

Additional briefing paper

11:15am (10 min)

Session:

Speaker:

Strategic Procurement Update
Update on strategic procurement priorities and procurement activities for 2015.

Steve Johnston
Director, Strategic Procurement, CAUDIT

Additional briefing paper

11:25am (10 min)

Session:

Speaker:

AARNet Access Agreement Update

Rob Moffatt
Chair
CAUDIT Working Party

11:35am (15 min)

Session:

Speaker:

Collective Negotiations

Michael Kirby-Lewis
President
CAUDIT

11:50am (55 min)

 

Lunch

Lunch will be available in the foyer of room 9.

12:45pm (30 min)

Session:

Facilitator:

Top Ten for 2015
Discussion of the Top 25 issues

Michael Kirby-Lewis
President
CAUDIT

Background, table discussion, report back.
Individuals will vote on their institution’s Top Ten IT Issues via the CAUDIT Top Ten Issues survey post meeting.

1:15pm (30 min)

Session:

Facilitator:

Strategic Plan 2015-2017/ 6 pillars
(Priorities for CAUDIT – where do members want effort applied?)

Elizabeth Coulter
Director, IT Services, The University of Auckland

Background, confirm elements, table discussion regarding priorities. Individuals to forward their recommendations on priorities to the CAUDIT CEO via email.

1:45pm (10 min)

 

Speaker:

Wrap-Up

Michael Kirby-Lewis
President, CAUDIT

1:55pm (15 min)

 

Afternoon Tea

Tea and coffee will be available in the foyer of room 9.

2:10pm (30 min)

 

 

 

 

 

Convenor:

CAUDIT Inc. Annual General Meeting

-          CAUDIT Inc. Full Member Representatives only

-          Associate and Affiliate Member Representatives may attend as observers

-          Others are asked to leave the room

-          Includes election of Executive Committee members

Michael Kirby-Lewis
President, CAUDIT

2:40pm (5 min)

 

A short break to allow those who are not attending the AAF meeting to leave the room.

2:45pm (20 min)

 

 

Convenor:

AAF Inc. Annual General Meeting

AAF Inc. Member Representatives only

Ian Gibson, President, AAF Inc
Heath Marks, General Manager, AAF

3:05pm (5 min)

 

Close.  Completion of meeting survey.

3:15pm depart

 

Coach transport to Gold Coast (Coolangatta) airport domestic and international terminal and Brisbane domestic and international terminal. Departs from GCCEC.